dissabte, 12 de novembre de 2016

"La maté porque era mía" i l'estimo perquè té pasta

Hi ha gent que es pensa que estimar és com tenir un animal de companyia en propietat. S'enfaden quan la seva parella surt amb els seus amics i no està les 24h amb ell o ella, si es veu amb una altre persona també s'enfada perquè es pensa que li està fent les banyes o té pensat fer-li, no li agrada que es posi tal vestit perquè sembla una fulana (això si, si està dins a casa i abans de ficar-se el llit, se'l pot posar),etc. Això no és estimar, per això t'agafes un gos i si et sents sol al llit, deixes que s'estiri al teu costat, i si et falta sexe te la peles com quan tenies 15 anys o et compres una inflable.

Després hi ha un altre tipus d'actitud que es pot combinar amb aquesta i que els hi passa sobretot a alguns homes, i és que si veuen o s'enteren que la seva parella o a vegades ex parella està o s'ha enrotllat amb un altre, carreguen la seva ràbia i impotència contra el fulano de la seva parella. És l'actitud del "macho ibérico", que en comptes de parlar amb la nòvia, esposa, o el que sigui, ha de demostrar davant els demés que ella només li pertany a ell. Anem a veure... si la teva parella es lia amb un altre, potser és perquè la vostra relació no va gaire bé, i encara que deixis el fulano sense dents, el problema no s'arreglarà. A l'extrem d'aquest cas, hi ha el que mata la dona abans d'acceptar que estigui amb un altre, el "le maté porque era mía", el fotut és que ell es mata després i no abans, també podria pensar una mica i no matar ni matar-se.

Si estimes algú deixaràs que aquella persona sigui feliç tenint el seu espai, la seva vida, encara que els seus amics o amigues et caiguin com una patada a l'entrecuix o no et fagi gaire gràcia que es vegi amb tal amic. Encara que puguis tenir enveja (per desgràcia, l'enveja també és un sentiment que podem tenir tots, n'hi ha que ho són massa, però),si tu estimes algú, també hi confies, i si veus que aquesta persona és feliç amb algunes aficions o amics que a tu no t'agraden, doncs t'ho menjaràs amb patates, perquè l'important per a tu serà veure-la feliç. Si ho és amb els amics capullos que té, portant un vestit que no t'agrada, o quedant amb Fulano de Tal i a més està bé amb tu, doncs no veig perquè li has de recriminar res i si hi ha alguna cosa amb un altre doncs serà que la cosa no funciona (ja sigui perquè ets un imbècil/a, ella/ell ho és, ho sou els dos, simplement s'ha cansat i s'ha penjat d'algú altre, tens problemes d'erecció o ets ejaculador precoç, estàs una setmana sense dutxar-te, ets militant del PP, etc).

Ara que he carregat contra els homes (alguns), seré políticament incorrecte hi carregaré contra les dones (algunes). Hi ha dones, no dic totes, ni la majoria, que el que busquen és la seguretat econòmica i l'estabilitat per sobre d'altres coses. Si, d'acord que això és culpa de la societat masclista i blablabla, com en el cas del "macho ibérico", però no em posaré aquí ha analitzar el per què, perquè no em vé de gust i tampoc en sóc cap expert. El cas és que després pot passar que no hagueu de treballar, o treballeu poc, viviu amb tots els luxes però esteu amb una rata infernal que us està a sobre tot el dia, s'enfada si feu segons què o aneu amb segons qui. També pot ser que tingueu sort i apart de ric, sigui un paio collonut o tingueu una espècie de "contracte" pel qual ell us manté, tu fas de dona "florero" en públic i li dónes sexe i a canvi et deixa fer més o menys el que vols. Ara, que jo també veig trist que l'expectativa de vida d'algú sigui ser mantingut (encara que tinguis la tira de luxes) i fer de "florero" en públic, i més sinó te'l estimes i simplement estàs amb ell per conveniència. Almenys pel que he vist, no són poques les dones que valoren molt més l'estabilitat d'estar amb algú amb una bona feina, cotxe i casa que està amb un "mort de gana" que no té feina o cobra poc, ni cotxe, ni casa, encara que en realitat s'estimin més aquest últim.

Fins i tot fa pocs anys que s'ha llençat una web de dones joves atractives (Sugar babes) que busquen homes (normalment grans) econòmicament solvents, els anomenats Sugar daddy's. A Gran Bretanya, davant la pujada de taxes universitàries hi ha joves que s'estan pagant la carrera amb els diners dels homes d'aquests portals, no estic parlant de persones que es porten un quants anys, sinó de que es porten moltíssims anys i van pel que van(1). El portal ja està disponible en diversos països, a l'estat espanyol la pàgina va desembarcar al 2014 (2) i només França l'ha qüestionat, però sense conseqüències legals. En realitat no deixa de ser prostitució, encoberta (ja que a la web no es parla de diners a canvi de sexe), però prostitució. M'agradaria pensar que l'home i la dona estem fets per estimar a una sola persona i no dic que sigui impossible, però si que és complicat. Perquè l'amor, per desgràcia caduca, em refereixo a aquella sensació d'estar totalment agilipollat per algú, quan bona part del temps penses en aquella persona, sents una espècie d'escalfor per tot el cos o et poses nerviós o més tímid que de costum quan veus la persona que t'agrada. Això mola, sobretot si ets correspost, bé, hi ha gent que no s'ha enamorat mai i no ho sap, i hi ha gent que és més enamoradissa, però l'amor dura un temps, posem uns mesos, un any? Després queda l'estima cap aquella persona i clar que pot passar que us porteu molt bé i tot vagi endavant, tot i que mals moments sempre n'hi ha, això no és una peli romàntica de Hollywood ni existeix la mitja taronja. Per això també hi ha força gent amb "relacions obertes", el que passa és que jo penso que aquestes relacions poden durar un temps, però al final, o s'acaben trencant, o si t'agrada de veritat algú, per molt de tarannà obert que tinguis no vols que aquella persona estigui amb qualsevol altre cada dos per tres. I si parlem de la gent que es casa... doncs cada vegada més gent es separa, també és veritat que abans no se separaven perquè estava més mal vist, i també que és millor estar separat que viure la resta de la teva vida amargat.  Al llarg de la vida és probable que coneguis moltes altres persones que t'agradaran, després si tens parella, segurament passaràs per "alguna prova" o moltes, hauràs de posar la balança i preguntar-te si val la pena deixar la persona amb qui estàs o no. 

"La vida es como una caja de bombones, nunca sabes lo que te va a tocar" Gump, Forest

________________________________

(1) "Las jovénes británicas que ofrecen sexo a cambio de que les paguen la universidad". Mundo. BBC. 21 jun. 2015 <http://www.bbc.com/mundo/noticias/2015/06/150619_finde_economia_mujeres_universidad_lbon> [Consulta: 12 nov. 2016].

(2) "Querido diario: Voy a ser una sugar babbie" Reportaje. Playground Artículos. 10 dec. 2014. <http://www.playgroundmag.net/articulos/reportajes/sugar_dating-seeking_arrangement_0_1440455944.html> [Consulta: 12 nov. 2016].

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada