divendres, 6 d’abril de 2012

Civeractivistes

Si una cosa ha provocat l'ascens de l'ús de les xarxes socials com Facebook o Twitter, és l'aparició de la figura del ciberactivista. El ciberactivista és aquell que desde la comoditat del sofà de casa seva va llençant proclames revolucionàries per les xarxes socials (si pot ser amb una cara de del Che, una barricada, uns encaputxats enfrontant-se a la policia, etc, doncs molt millor). El ciberactivista es queixa que la gent no es mobilitza per res o que no val la pena organitzar-se enlloc perquè totes les organitzacions i grups són una colla de reformistes.

El ciberactivista té la solució per tot, tots els altres estan equivocats i no val la pena mobilitzar-se sinó és per cremar aquell banc, penjar els empresaris i banquers a la Plaça del Poble,etc; això si, ells mai seran els que realitzin aquests actes.

El ciberactivista, considera que les Vagues Generals de 24h són inútils per derogar reformes laborals (cosa certa). El problema és que la seva “solució” és quedar-se a casa sense fer res.

Una cosa també curiosa del ciberactivista, és el seu afany per participar a tots els esdeveniments que apareixen al facebook, així et trobes que l'esdeveniment d'una manifestació pel facebook”, et diuen que hi assistiran centenars o fins i tot milers de persones, i després a la manifestació hi ha els de sempre i si s'ha fet bona feina de difusió, uns quants més. És el que té poder fer la revolució amb un clic i quedar-te amb la consciència tranquil·la.

I és que les xarxes socials són interessants per intercanviar informació (fent una bona tria, perquè un altre problema d'aquests temps, és l'excés d'informació), però no hem d'oblidar per qui estan controlades i tampoc que la veritable feina es realitza a la vida real, debatent i prenent decisions comunes, i no pas en simples escrits incendiaris, crítiques desde internet sense tenir coneixement de la situació, o fent cas del que diuen els mitjans de comunicació oficials. Com s'aprèn de la lluita i dels propis errors d'aquesta és a través de l'experiència real i no darrere d'una pantalla.

Un altre tema seria l'aïllament que provoquen les xarxes socials, per exemple amb aquelles persones amb qui quedes per parlar i prendre alguna cosa i estan ,més pendents dels missatges del whatsapp, del Twitter o del facebook, d'aquelles persones que tenen milers d'amics d'arreu del món a les xarxes socials i s'acaben aïllant dels amics reals o tenen dificultats per relacionar-se amb altres persones.
 
Ciberactivista, deixa de renegar i aixeca el cul del sofà!

PD: Si a algú li ha picat, potser és perquè té algun dels símptomes del ciberactivista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada